Snabbstäd – Rengör ditt hus på mindre än en timme

Vad är snabbstäd? Städning av hus kan ta mycket av din tid, särskilt om du måste gå igenom högar av röror, i olika delar av hemmet. Detta är anledningen till att vissa människor, särskilt de som har pengar över, ibland beslutar att anställa ett bra städföretag i Sundsvall för att skapa lite ordning.

Så snabbstädar du hemma

Vet du att du faktiskt kan göra ditt hem snyggt på bara några minuter och spara lite pengar utan hjälp av professionella städare? Nedan följer några tips på snbbstäd hur du städar ditt hus på mindre än en timme.

Tvätta lite smutsiga kläder varje dag

Att tvätta är ett vardagligt göromål som kan ta mycket av din tid. För att undvika att spendera för mycket tid på att tvätta. Se till att göra lite av det varje dag. Att vänta några dagar tills det har förvandlats till en hög kan göra det svårare för dig att ta tag i det. Vik dem så snart de är torra och vänta inte en enda minut till innan du lägger dem i skåp och lådor. Om du gör det kan du spara mycket tid och ge dig själv fler möjligheter att utföra alla andra husarbeten.

Tvätta disken efter varje måltid

Vid snabbstäd bör du aldrig ha otvättade tallrikar på diskbänken om du vill spara tid på städning. När smutsig disk staplas upp kan det förstås avskräcka dig från att diska klart. Rengör direkt istället eller att du åtminstone diskar din egen tallrik efter att du har ätit en måltid, det kan hjälpa till att förkorta tiden när du vill ha ett rent hem.

Använd papperskorgen

Gör det alltid till en poäng att omedelbart kasta allt skräp i papperskorgen. Oavsett om det bara är ett godispapper, en läskburk eller pappersbitar, bör du alltid ta itu med det direkt. Att lägga dem någonstans och utgå ifrån att du tar dem senare kommer inte att hjälpa och kommer bara att öka chanserna för att du behöver göra mycket rengöring i slutändan. Ställ papperskorgen på ett område där det är lättare för dig att kasta olika sorters skräp när som helst.

Sätt på lite musik medan du snabbstädar hemma

Livlig musik kan förstås öka ditt humör, så sätt på lite när du städar. Kanske kommer du märka att uppgiften går på ingen tid alls. Kanske distraherar alltså musiken lite från hur tråkigt du upplever att städning är.

Bädda din säng precis efter att du har vaknat

Lämna inte sovrummet på morgonen om du inte har bäddat. Avstå alltid från att spara uppgiften till senare. För ett snabbstäd – Byt lakan omedelbart om det behövs och dammsug. Detta tips precis som de andra hjälper till att minska din belastning när du ska göra en större städning vid ett senare tillfälle.

Om du bor med andra människor kan du be var och en att städa upp sina egna sovplatser själva när de vaknar. Och att rensa upp lite i röran kring huset. Du kan också delegera husarbeten till andra du bor med så att de åtminstone kan hjälpa dig att spara lite av din tid.