Hur anlitar man bäst städfirma för hemstäd?

En noggrann granskningsprocess är ett avgörande steg för att hitta rätt städfirma i Sundsvall till ditt hem. Därför måste du vara noggrann när du skall utvärdera en potentiell städfirma. Du vill inte ge någon ansvaret för att städa ditt hem om du inte kan lita på dem eller om de inte kan utföra städarbetet ordentligt. Så, när du väl ger dig ut för att anlita en bra städare så kan dessa tips hjälpa dig med rekryteringsprocessen.

Så skall du granska en städfirma innan du anlitar dem

Privatpersoner som erbjuder hemstädning

 1. Börja med att granska dem över telefon. Förklara de uppgifter du behöver hjälp med och vad du har för förväntningar. Ta reda på om de har städat ett hem regelbundet tidigare och se om de verkar motiverade till de föreslagna uppgifterna. Ställ öppna frågor där du kan känna på om personen är ärlig, har integritet, är effektiv och entusiastisk. Öppna frågor kan hjälpa personen att öppna sig till dig.
 2. Gör en ordentlig intervju lite senare, det här är ett bra sätt att lära känna en person ordentligt innan du väljer att anlita dem till att städa ditt hem.
 3. Granska personens personuppgifter – du skall veta vem du släpper in i ditt hem.
 4. Bakgrundskontroll – det är bra att göra en bakgrundskontroll. Om personen vägrar gå med på det kan det vara ett varningstecken.
 5. Har de några referenser som de enkelt kan ge till dig?
 6. Arbetstillstånd – kolla om den ansökande har korrekt tillstånd för att arbeta.
 7. Gör ett initialt test gällande de vanligaste städuppgifterna.

Städfirma som erbjuder olika städtjänster

 1. Granska dem över telefon till att börja med. Ställ så många frågor du kan komma på inklusive bakgrundsinformation och information om deras tidigare kunder, deras arbetsschema och information om de tjänster som de erbjuder.
 2. Referenser – be om referenser från tidigare kunder som varit nöjda.
 3. Ta reda på hur de själv anställer sina städare.
 4. Erbjuder de sitt egna städmaterial?
 5. Har de en policy gällande arbetsplatssäkerhet?
 6. Anammar de en miljöpolicy?
 7. Har de en kvalitetspolicy?
 8. Hur länge har deras städföretag varit verksamt?
 9. Har de försäkringar?
 10. Om något blir skadat i ditt hem, kommer de ersätta dig för de skadorna?
 11. Vad erbjuder de för garantier?
 12. Hur länge har deras företag utfört städjobb?

Till sist, se till så att du känner till anställningslagar inklusive åldersgränser och anställningstillstånd. Se till så att du har en skriftlig överenskommelse mellan dig och städaren. Genom att ha ett skriftligt avtal gör det anställningen officiell och enkel att följa upp på.